Tina.png

Tina Mykkänen

Ordförande

Efter flertalet år av föreningsliv och kulturella utbyten i olika former, började mitt engagemang i Multicultural hösten 2015 då jag studerade Fred och Utveckling vid Linnéuniversitetet i Växjö. Jag möttes av en organisation med mycket potential, inspiration samt (inte minst) en fantastisk värdegrund.

Multicultural har sedan dess vuxit till en internationell aktör med högre mål som en fantastisk styrelse ständigt utvecklar. Idag är jag baserad i Nairobi, Kenya, men mitt engagemang i Multicultural fortsätter! Att vi ska värna om det mångkulturella med medel som kunskap, acceptans och förståelse är tyvärr inte en självklarhet för alla, vilket vi vill vara med och förändra!

Emil Wenlöf

Jag valde att involvera mig i Multicultural eftersom deras strävan för ett mer involverande och jämlikt samhälle, där alla får sin röst hörd samt finner lärdomar och förståelse ifrån andra kulturer. Ett samhälle där kärlek och respekt gror, är något jag finner extremt viktigt som jag vill vara med och kämpa för. Jag studerar för tillfället Fred- och Utvecklingsstudier på Linnéuniversitetet i Växjö men är baserad i Stockholm.

Vice Ordförande

Joel Hellström

Kassör

Jag är en tidigare student vid Linnéuniversitetet i Växjö på Informatörsprogrammet med inriktning kommunikation och utveckling. Jag är en av grundarna till Multicultural och sett denna organisation växa till något helt fantastiskt. Multicultural ligger mig nära hjärtat och har grundvärderingar som jag personligen lever efter. Det är ett viktigt initiativ för att uppmärksamma och förmedla positiva aspekter med mångkultur och för att främja ett samhälle där tolerans och acceptans för alla människor ligger till grund. I en allt mer global värld blir kommunikation mellan människor från olika bakgrunder allt mer relevant och det är genom initiativ som Multicultural jag ser detta växa fram.

Josefine Nilsson

Kommunikationsansvarig

Jag är uppfödd i Skåne, men har varit på resande fot världen över i flera år innan jag flyttade tillbaka till Sverige för att studera Fred- och Utvecklingsprogrammet på Linneuniversitetet. Under min studietid har jag varit aktiv med diverse ideella uppdrag samt spenderat ett år i Indien och ett halvår i Ghana. Inom Multicultural har jag tidigare varit ansvarig för projekt i Nepal. Jag älskar att resa och upptäcka nya platser, vara ute i naturen, yoga, laga (och äta) god mat och lära känna människor från olika delar av världen. Frågor jag brinner för inkluderar jämställdhet, allas lika värde och ökad interkulturell förståelse.

Lovisa Elfving

Sekreterare

Vad som inspirerat mig mest med Multicultural har alltid varit dess driftiga styrelse och medlemmar. Organisationen är både en förebild för mig samt för andra organisationer. Jag är nu baserad i Mexiko City efter att ha avslutat mina fred och utvecklingsstudier på Linnéuniversitetet. Jag hoppas på att den kunskap jag får här i Mexiko kommer gynna föreningsarbetet gällande pågående och framtida projekt.

Diego Garzón

Projektledare

Sitter i styrelsen i Multicultural och började projektet tillsammans med alla andra. Tyckte att det behövdes mindre retorik och mera handlingar.Jag är en tidigare student av freds och utvecklingsstudier och brinner verkligen för jämställdhetsfrågor. Jag arbetar idag som samhällskunskaps- och hemkunskapslärare. Med Multicultural hoppas jag att vi ska kunna hjälpa andra att inse att Sverige ska fortsätta vara som det är. Jämlikhet, jämställdhet och solidaritet är vad vi behöver för att fortsätta vara landet vi var.

Tilda Verdonk

Projektledare

Jag är en tidigare student från Linnéuniversitetet i Växjö där jag studerat till internationell samhällsvetare. Jag har valt att engagera mig i Multicultural då jag verkligen tror på den värdegrund som organisationens arbete bygger på. I en värld där främlingsfientlighet tycks öka tror jag att vi istället kan utnyttja multikulturalism och människors olika perspektiv på livet. Genom att sprida kunskap på ett sätt där alla människors integritet respekteras och vi alla ses som individer med lika värde oavsett bakgrund, tror jag att vi som människor har enormt mycket att vinna.

Emil Pålsson

Projektledare

Jag kom i kontakt med Multicultural under mina studier på Linneuniversitet där jag läser Fred och utvecklingsprogrammet. Jag delar Multiculturals värdegrund om styrkan och möjligheterna som finns i ett samhälle präglat av mångfald, kärlek och respekt. I multi sitter jag som styrelseledamot och är med och bedriver organisationens arbete i Colombia där jag är baserad.

Tobias Andersson

Styrelseledamot

Likt många andra i organisation kom jag i kontakt med Multi under mitt första år på Linneuniversitetet där jag nu läser freds och utvecklingsstudier. Deras värdeprinciper landade väldigt fint i mina öron och efter ett kort möte med några medlemmar var jag övertygad om att det var med dem jag ville lägga ner tid och kärlek i syfte att försöka hjälpa medmänniskor runt om i världen. Hittills har jag mest varit delaktig i Bolonia projektet vi har i Colombia.

Nicolas Fischer

Styrelseledamot

Over the past decade I have lived, studied and worked on four different continents and was lucky enough to experience what multiculturality - when founded in mutual respect, tolerance and equality – feels like and what it can achieve. I can therefore happily call Multicultural´s values my own which is why I decided to join the team after moving to Sweden to study my Master in International Development and Management in Lund.

In my position as a board member I draw on my  experiences of having worked with NGOs, corporations and most recently a German startup to support Multicultural in its cause. Change starts with the individual and by spreading knowledge and core values such as understanding and acceptance everyone has the opportunity to be part of a better, more tolerant future.